Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/alltha37/public_html/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2339

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/alltha37/public_html/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2343

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/alltha37/public_html/wp-content/plugins/revslider/includes/output.class.php on line 3165
O festivalu - allthatswing.eu

O FESTIVALU

All That Swing Festival je prijazen in sproščen vikend festival swing plesa, ki se odvija v Ljubljani. Organizira ga Plesno društvo SwingKids, skupina plesnih učiteljev, DJ-ev, organizatorjev, predvsem pa navdušencev. Namen festivala je širiti kulturo swing plesov, povezati slovensko plesno sceno s tujino, razširjati obzorja in predvsem vsako leto ponuditi nepozaben vikend plesa in druženja.

 

Pretekli festivali

ATSF 2018

Za šesto izvedbo našega festivala smo hoteli ustvariti nekaj prav posebnega. Temeljito smo prenovili način izbire posameznih ur delavnic. Plesalci tokrat niso izbirali paketov ur na osnovi nivoja znanja ali vrste plesa. Namesto tega smo na izbiro ponudili celoten urnik in vsak, ki je imel vsaj malo izkušenj s swing plesi, si je lahko izbral vsako uro posebej. Plesalci so si tako sestavili individualni urnik, ki je ustrezal njihovemu predznanju in željam. Za naše začetnike brez predznanja smo pester urnik še vedno sestavili mi.

ATSF 2018 je ponudil fantastičen nabor učiteljev. Veseli smo, da smo lahko gostili Michała Oblacińskega in Kasio Dybowsko s Poljske ter Jessico Kaiser in Markusa Kakusko iz Avstrije, ter slovensko boogie woogie kraljico Nino Kononenko, pridružili pa so se jim naši SwingKids učitelji. Na osrednji sobotni zabavi so nam zaigrali TheSwingTones.

V teh letih je festival dozorel, hkrati pa mu je uspelo ohraniti sproščeno in prijateljsko vzdušje, ki je za nas tako zelo pomembno. Na kratko: imeli smo se krasno, kot vedno.


ATSF 2017

Peti ATSF je nadaljeval uspešno zgodbo iz preteklih let. Na delavnicah sta se nam spet pridružila vedno odlična Sandra Hartbach in Axel Schwarz, prvič pa smo v goste povabili izkušena plesalca in učitelja swinga iz Velike Britanije, Natasho Hall in Paula Crooka. Slednja sta plesalce navduševala s svojim znanjem collegiate shaga, balboe in lindy hopa. Kot je pri nas v navadi, so plesne delavnice uspešno dopolnjevali še domači učitelji Krištof, Tom in Bojana, prvič pa se je pri festivalskem poučevanju preizkusila tudi naša Anja.

Tudi tokrat sta festival zaokrožila dva večera z živo glasbo. V petek so nam v Čadu igrali izvrstni Little Street Charmers, v soboto pa smo se v prelepi dvorani Dijaškega doma Tabor zasukali ob melodijah Mopedov. Tokrat so igrali v spremenjeni zasedbi, postregli pa so tudi s presenečenjem, saj so na oder povabili priznanega glasbenika Gala Gjurina. Med premori sta za glasbeno ozadnje skrbela DJ-a Dotto in Rok Pok. V nedeljo smo festival zaključili z že tradicionalno ležernim plesnim večerom v “naši” Kavarni SEM. Lepše ne bi moglo biti.


ATSF 2016

Četrti All That Swing Festival je ohranil dušo prejšnjih let in ji dodal izboljšave na podlagi izkušenj. Na delavnicah sta se nam zopet pridružila Sandra Hartbach in Axel Schwarz, z njima pa je iz Avstrije tokrat prišel še energični Andreas Resch, ki je skupaj z našo Tjašo poučeval boogie woogie. Znanje so delili še Krištof, Tom, Bojana in Igor.

Tokat smo doživeli kar dva večera z živo glasbo. V petek so nam v Čadu igrali izvrstni Mopedi, v soboto pa smo se v Kavarni Slamič sukali v ritmih The Little Street Charmers. Prva dva večera smo popestrili z mini tečaji stepa in laminuja ter plesnimi nastopi učiteljev, v nedeljo pa smo festival zaključili z ležernim žurom v Kavarni S.E.M. Bilo je krasno in še preden je bilo festivala res konec, smo že razmišljali o naslednjem.


ATSF 2015

Naš festival je, kot vsak otročiček, pridno rastel in v svojem tretjem letu pokazal, da zna in zmore marsikaj. Poleg običajnih treh zahtevnostnih stopenj so se udeleženci delavnic tokrat lahko odločili za Lindy Track, kjer so se naužili trojnih korakov in lindy charlestona, ali pa No Lindy, Please Track, kjer so se urili v hitrih ritmih balboe, six-count swinga in 20’s charlestona. Program je bil začinjen še s skupinskimi koreografijami in collegiate shagom.

Z nami so bili plesni učitelji iz tujine in Slovenije: energična Sandra Krulis ter dunajski pionir swinga Benjamino Cantonati, gonilni sili hrvaške swing scene Tatjana in Goran Mikleušević ter učiteljski pari iz vrst SwingKidsov: Tjaša Pečaver in Krištof Zupančič, Lea Rojec in Igor Dobnikar ter Sara Lotrič in Tom Čebular.

Sobotna večerna zabava v Čadu, kjer so nam igrali Johnny and his Rockin’ Tunes, je pokala po šivih, pa ne samo zaradi dobre obiskanosti, ampak tudi zaradi pozitivne energije. Super smo se imeli tudi na petkovem in nedeljskem žuru v Paviljonu.


ATSF 2014

Opogumljeni zaradi uspeha prvega festivala smo SwingKidsi želeli plesalcem ponuditi enako pristno in sproščeno vzdušje, zaradi katerega je ATSF poseben. Hkrati pa smo seveda ciljali višje in dlje, kar pomeni, da so delavnice dobile več nivojev. Tudi začetnikom smo želeli približati izkušnjo delavnic in festivalov, zato so dobili svojo skupino. Odziv je bil fantastičen. Dragi začetniki, veseli smo, da ste se imeli fino na svojem prvem festivalu!

Na ATSF 2014 smo imeli veliko srečo, saj so nas poučevali eni najfantastičnejših učiteljev swinga. Dan Guest in Gemma Barson, zdaj Guest (čestitamo!) iz Velike Britanije sta nam približala svojo dodelano tehniko in stil. Sandra Hartbach in Axel Schwarz sta iz Avstrije prinesla kup izkušenj iz raznoraznih družabnih plesov, pa tudi veliko smeha. Pridružili so se jim odlični slovenski učitelji Krištof, Tjaša, Tom, Sara, Igor in Lea.

Pa žuri, ah, žuri! Petkov start v retro Pianino Caffeeju je odlično uspel. V soboto so nam The SwingTones igrali ta pravo swing muziko, deležni pa smo bili celo premiere njihove avtorske skladbe “Vse skupaj ni nič, če nimam tebe”, ki jo danes lahko slišimo na radiu. Nedeljski večer je začel Dan z video predavanjem o zgodovini swinga, večer pa se je seveda razvil v žur do konca ur. Nihče ni opazil, kako malo smo spali ta vikend.


ATSF 2013

Plesa željni udeleženci so v aprilu na ATSF 2013 od petka do nedelje zbirali žulje na plesnih delavnicah na dveh težavnostnih stopnjah. Pri poučevanju so slovenske barve zastopali učitelji, člani društva SwingKids: Krištof in Tjaša, Tom in Sara ter Goba in Polona. Prav tako sta nas navdušila tudi tuja učiteljska para, Sandra Hartbach in Axel Schwarz iz Avstrije ter Doriana Galliano iz Francije in Danilo Bruschetti iz Italije.

Vsak večer smo plesali, enkrat na kodeljevskem gradu, drugič v Čadu, tretjič v Kavarni S.E.M. Gnala nas je glasba neutrudnih DJ-jev ter R’N’R/ rockabilly ansambla Johnny and his Rockin’ Tunes. V Čadu nas je pokonci držala tudi topla hrana, lase pa krotila gospodična Tanja. Super je bilo!